Case Tampereen Kannen Opaali

Korkeatasoinen asuminen taataan toimivalla rakennusautomaatiolla

Hyödyt

Selkeä ja helppokäyttöinen Schneider Electric EcoStruxure -järjestelmä

Sujuva toiminta työmaalla

Haasteet ratkotaan ripeästi

Tampereen keskustaan nousseen hulppean Nokia Arenan vieressä komeilee 16-kerroksinen moderni tornitalo. Tampereen Kannen Opaali -nimeä kantava rakennus valmistui vuoden 2022 loppupuolella ja se pitää sisällään 148 asuntoa sekä liiketiloja.

Rakennuksessa ja asunnoissa on monia erityislaatuisia yksityiskohtia – useimmista asunnoista löytyy viherhuoneet ja rakennuksessa on yhdeksännessä kerroksessa kaksi asuntopihaa asukkaiden käyttöön. Vesikiertoinen lattialämmitys ja kesän kuumilla keleillä helpotusta tuova lattiaviilennys tuovat oman lisänsä asuntojen viihtyvyyteen.

Integrio Oy valittiin kilpailutuksen kautta kohteen rakennusautomaatiourakoitsijaksi ja urakka solmittiin SRV Rakennus Oy:n kanssa. Rakennusautomaatiourakan alaisuuteen kuuluivat muun muassa kiinteistön lämmitykseen, ilmanvaihtoon sekä palonrajoitukseen liittyvien ohjaus- ja hallintajärjestelmien rakentaminen. Työhön kuului pääjärjestelmien lisäksi rakennuksen alakerroksissa olevat liike- ja toimistotilojen huonesäädöt.

Rakennusautomaatiojärjestelmäksi Kannen Opaaliin valikoitui Schneider Electric EcoStruxure. ”Schneiderin järjestelmät ovat olleet aikaisemmissakin kohteissa käytössä ja olemme kokeneet ne oikein toimiviksi ja grafiikaltaan selkeiksi. Järjestelmää pystyy helposti laajentamaan oman tarpeen mukaan ja pilvipalvelu tekee käytöstä vaivatonta”, kertoo hankkeen tilaajan valvojana toiminut Seppo Lahtinen DUCO Rakennuttaja Oy:stä.

 

Urakan sujuvuus ja asukkaiden viihtyvyys avainasemassa

”Meille on tärkeää, että hankkeessa toiminta työmaalla sujuu sovitusti ja Integrion kanssa tämä toteutui oikein hyvin”, kertoo Lahtinen. Kiitosta saa myös Integrion nopea tapa reagoida erilaisiin tilanteisiin: ”Kysymyksiin saa helposti vastaukset ja mahdolliset haasteet ratkotaan ripeästi.”

Tyytyväisiä ollaan Integrion tekemiin itselleluovutuksiin. Lahtisen mukaan kaikki on saatu testattua hyvin etukäteen ja Integriolta on itse tarkastettu asioita aktiivisesti, jolloin toimintakokeiden toteuttaminen on ollut helppoa.

Korkeatasoisessa ja modernissa asuinrakennuksessa on haluttu panostaa erityisesti viihtyvyyteen ­– ja sitä Integriokin omalta osaltaan on halunnut olla varmistamassa rakennusautomaation kautta. ”Rakennusautomaation osa-alueet ovat toimineet hyvin ja asukkailta ei ole tullut valituksia viihtyvyyteen liittyen. Kaikki toimii niin kuin kuuluukin”, Lahtinen täydentää.

Meille on tärkeää, että hankkeessa toiminta työmaalla sujuu sovitusti ja Integrion kanssa tämä toteutui oikein hyvin

Kysy lisätietoja

Timo Silver

Myyntijohtaja
Rakennusautomaatio, integraatiot
timo.silver@integrio.fi
050 589 1397
Tampere, koko Suomi