Case Kontinkankaan kampus

Kontinkankaan kampuksen rakennusautomaatiojärjestelmän valinnassa korostui toimintavarmuus

Hyödyt

Toimintavarmuus

Helppokäyttöinen järjestelmä

Päivitetty, moderni automaatio

Kontinkankaan kampuksella toteutetaan perinteisen opetustoiminnan lisäksi monipuolisesti tutkimustyötä laboratoriotiloissa. Kohteessa toteutettiin rakennusautomaation saneeraus, kun aikaisempi laitekanta alkoi tulemaan käyttöikänsä päähän. Käytössä olleen Atmostechinjärjestelmän varaosien saatavuus päättyi vuonna 2021, joten automaation uusiminen oli oikeastaan välttämättömyys.

 

”Uutta rakennusautomaatiojärjestelmää valittaessa halusimme kiinnittää erityistä huomiota toimintavarmuuteen”, kertoo Suomen Yliopistokiinteistö Oy:n tekninen manageri Reijo Karhu. Integrio valikoitui projektin urakoitsijaksi kilpailutuksen kautta. ”He jättivät kokonaisvaltaisesti parhaan tarjouksen”, Karhu täydentää.

 

Toimintavarmuutta kampuksella vaaditaan, sillä kohteessa on useita tutkimustiloja. Näissä tiloissa tapahtuvat katkokset automaation toiminnassa voivat vaikuttaa käynnissä olevien tutkimusten tuloksiin. Normaaliin toimintaan kuuluvat katkokset sovitaan aina tarkasti etukäteen käyttäjien kanssa, jotta vastaavanlaisilta tilanteilta vältyttäisiin.

 

Järjestelmää on kaikkien helppo käyttää

 

Kontinkankaan kampuksella on oltu tyytyväisiä uuteen Schneider Electric Ecostruxure -automaatiojärjestelmään. Kohde liitettiin myös Schneiderin pilvivalvomoon. ”Laitteisto on toiminut hyvin ja suunnitellusti, eikä häiriötilanteita ole tullut”, Karhu toteaa. Helppokäyttöisen järjestelmän käytöstä on saatu positiivista palautetta myös kiinteistönhuollon puolelta. Hekin käyttävät kampuksen tiloissa järjestelmää aktiivisesti.

 

Integrio urakoitsijana kerää kiitosta: ”Olemme olleet tyytyväisiä heidän toimintaansa ja erityisesti aktiivisen kommunikointiin ja yhteydenpitoon”, Karhu kiittelee ja jatkaa: ”Suosittelisin Integriota muillekin toimijoille ja he ovat olleen mukana muissakin kilpailutuksissamme tämän projektin jälkeen.”

 

Kaipaatko sinäkin joustavaa ja ketterää kumppania, joka ohjaa, auttaa ja toteuttaa? Kanssamme lähes kaikki ratkaisut ovat mahdollisia. Kysy lisää, niin tehdään!

 

Olemme olleet tyytyväisiä Integrion toimintaan ja erityisesti aktiivisen kommunikointiin ja yhteydenpitoon.

Kysy lisätietoja

Timo Silver

Myyntijohtaja
Rakennusautomaatio, integraatiot
timo.silver@integrio.fi
050 589 1397
Tampere, koko Suomi