Uutiset | lokakuu 30, 2019

Integrio mukana Helsingin koulujen perusparannuksissa

Integrio Oy on valittu rakennusautomaation toteuttajaksi kahteen koulurakennuksen perusparannukseen Helsingissä. Kohteet ovat Aleksis Kiven Peruskoulu ja Kruunuhaan yläaste. Rakennusautomaatio toteutetaan korkeat laatuvaatimukset täyttävällä Schneider Electric EcoStruxure Building -järjestelmällä, jota Integrio käyttää kaikessa automaatiourakoinnissa.

Aleksis Kiven Peruskoulu

Aleksis Kiven peruskoulu sijaitsee Alppiharjussa ja se on alunperin valmistunut 1934. Koulun nykyinen talotekniikka on tullut käyttöikänsä päähän ja myös sisäilmaongelmista johtuen rakennukseen tehdään perusteellinen perusparannus. Pääurakoitsijana toimii Peab Oy ja Integrio Oy toimii aliurkoitsijana vastaten rakennuksen automaatioratkaisun nykyaikaisesta toteutuksesta. Automaatiojärjestelmä on laaja ja kattaa 13 automaatioalakeskusta. Lisäksi automaatio tulee ohjaamaan ja valvomaan tilakohtaisesti opetus- ja muiden tilojen olosuhteita. Urakka valmistuu 2021 alkuvuonna.

Aleksis Kiven kansakoulu pian valmistumisensa jälkeen 1930-luvulla. (Kuva: Helsingin kaupunginmuseo)

Kruunuhaan yläaste

Integrio Oy on sopinut Kruunuhaan yläasteen rakennusautomaatiourakasta Pylon Talotekniikka Oy:n kanssa. Aleksis Kiven koulun tapaan, Kruunuhaan yläaste on ns. perusparannushanke. Perusparannuksessa parannetaan sisäilmaolosuhteita, energiataloutta, esteettömyyttä ja paloturvallisuutta. Luonnollisesti koko rakennusautomaatiojärjestelmä uusitaan samalla vastaamaan energiatehokkuuden ja sisäilmaolosuhteiden haasteisiin.

Kysy lisätietoja

Timo Silver

Myyntijohtaja
Kiinteistönhallintaratkaisut
timo.silver@integrio.fi
050 589 1397
Tampere, koko Suomi